West-Brabant weer logistieke hotspot van Nederland

WEST-BRABANT – De regio West-Brabant is wederom uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar. Sinds de start van de verkiezing is het voor de vijfde keer dat de stedenrij Oosterhout-Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom-Moerdijk de titel in de wacht sleept. Op de tweede plaats eindigt Tilburg-Waalwijk gevolgd door Venlo-Venray dat genoegen moet nemen met plaats 3.

De expansie van bestaande logistieke bedrijven speelt een grote rol.”

Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal.

Expansie

Jacques Niederer, burgemeester van de gemeente Roosendaal, zegt in een eerste reactie dat West-Brabant de overwinning mede te danken heeft met de komst van Lidl in Roosendaal en andere ontwikkelingen in deze regio. ,,Daarnaast speelt ook de expansie van bestaande logistieke bedrijven een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan Bas Logistics in Etten-Leur en Mepavex in Bergen op Zoom. De rol van REWIN, als trekker van het samenwerkingsverband Connected West-Brabant en de rol van alle gemeenten en onderwijsinstellingen is cruciaal en ‘betaalt’ zich nu uit in het opnieuw uitverkoren zijn tot dé logistieke hotspot van Nederland. Hier zijn wij met z’n allen heel trots op.”

Samenwerking

Jack Zagers, directeur eigenaar Otentic Logistics, Oosterhout: ,,Deze uitslag is een erkenning voor de energie en samenwerking die in West-Brabant door ondernemers, overheid en onderwijs in de logistieke ontwikkeling geïnvesteerd wordt. Maar er valt nog veel meer te winnen.”

Enquête

Voor het bepalen van de ranking van 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft het vakblad Logistiek een panel van 27 experts, logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers, de diverse regio’s aan de hand van een anonieme online enquête laten vergelijken op basis van de criteria: beschikbaarheid van geschikt personeel, beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden, medewerking van overheid/gemeenten, inzetbaarheid en motivatie van medewerkers, goede infrastructuur en bereikbaarheid van logistieke knooppunten.

Huldiging

De logistieke hotspots nummer 1 van Nederland, West-Brabant, wordt tijdens de Summit Logistieke Hotspots van Logistiek in Lelystad dinsdag 29 mei aanstaande gehuldigd.