Sinds drie jaar hebben wij twee monteurs die specialist zijn in tachograaf ijken. Wij kunnen afhankelijk van uw tachograaf zowel digitale als analoge tachografen uitlezen.

Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden van een chauffeur. Daarnaast worden ook de gereden route en snelheden opgeslagen. Dit gebeurt op een zogenoemde tachograafkaart. Op deze manier kan er gecontroleerd worden of de chauffeur zich aan de regels houdt. Het ijken van een tachograaf is alleen van toepassing op voertuigen die zwaarder zijn dan 3500 kg of waar meer dan 8 personen in kunnen.

Tegenwoordig zijn de meeste tachografen digitaal. Deze kunnen wij met behulp van een speciaal apparaat voor u uitlezen. 

Geldigheid na het tachograaf ijken

Zodra een tachograaf geijkt is, is deze ijking twee jaar geldig. Het is belangrijk dat deze ijking iedere twee jaar door een specialist gedaan wordt. Ook wanneer er nieuwe grotere banden onder het voertuig worden gezet moet de tachograaf geijkt worden. Op deze manier kan de nauwkeurigheid van de tachograaf gegarandeerd blijven. 

Wat gebeurd er tijdens de tachograaf ijking?

Het ijken van een tachograaf houdt in dat bepaalde onderdelen worden verzegeld. Onze monteurs controleren daarnaast of er eventuele fouten aanwezig zijn. Wanneer dit gedaan is wordt er een check uitgevoerd zodat mogelijke fraude uitgesloten kan worden. Fraude wordt bijvoorbeeld ontdekt door een onderbreking van de spanning. Wanneer er fraude plaatsvindt lopen zowel de chauffeur het transportbedrijf het risico dat ze een forse boeten krijgen. 

Wilt u niet alleen de tachograaf laten ijken maar wilt u ook onderhoud of reparatie plannen? Maak dan hier gelijk een afspraak!

Tachograaf ijken


Direct contact opnemen

Wilt u geen afspraak maken via de website maar telefonisch? Neem dan direct contact met ons op via 0165 566 001