Trailer onderhoud
Trailer onderhoud
Truck onderhoud
Truck onderhoud

Waarom uitlijnen van voertuigcombinatie?

Brandstof en banden maken samen ongeveer 35% uit van de kosten van uw voertuig combinatie. Het correct uitlijnen van uw voertuigcombinatie geeft dus direct een grote reductie op uw kosten.

Waarom een complete voertuigcombinatie uitlijnen?

80% van de bandenslijtage van de vooras wordt veroorzaakt door het scheef staan van de achteras of door het scheef staan van assen van uw oplegger. Vaak wanneer een chauffeur een klacht heeft over bandenslijtage op de vooras wordt onderzoek vaak beperkt tot alleen de vooras. Doordat er alleen wordt gekeken naar de as waar de klacht vandaan komt wordt de daadwerkelijke oorzaak niet altijd verholpen. Onze monteurs onderzoeken met achterliggende gedachte daarom altijd alle assen. 

Waarom periodiek uitlijnen?

Een periodieke check of uitlijning zorgt ervoor dat uw voertuigcombinatie in een optimale conditie blijft en maximaal kan presteren. Wij adviseren om bij elke onderhoudsbeurt uw voertuig uit te lijnen zodat tijdig problemen ontdekt worden.

 
 

Foto No 1

De assen staan parallel aan elkaar maar scheef onder de oplegger. Hierdoor loopt de oplegger scheef over de weg en wordt de luchtweerstand vergroot. Het effect hiervan is 3~4% meer brandstof verbruik.

Foto No 2

De assen staan niet parallel onder de oplegger. Hierdoor wordt de rolweerstand vergroot en neemt de banden slijtage toe. Het effect hiervan is 5~8% meer brandstof verbruik en 30% meer bandenslijtage.

Afbeelding met uitleg over het uitlijnen van banden aan een trailer

Maak hier je afspraak
Direct contact opnemen

Wilt u geen afspraak maken via de website maar telefonisch? Neem dan direct contact met ons op via 0165 566 001